Om oss

Wine Experience arrangerar din utflykt till de katalanska vingårdarna och ordnar vinprovningar  i Barcelona. Vi är ett svenskt företag i Barcelona som sedan 2008 utgör en del av ett växande nätverk inom den katalanska vinvärlden. Ett nätverk bestående av spanska vinexperter, sommelierer och vinproducenter, lokala restauranger samt hotell och pensionat. Tillsammans kan vi erbjuda dig en skräddarsydd gastronomisk upplevelse i det spännande Katalonien!

Vin

Vi erbjuder dig att ta del av den katalanska vinvärlden. Kom med på en gastronomisk resa genom fruktiga och kryddiga viner som kombineras med det goda katalanska köket. De mest kända vindistrikten är Penedes och Priorat men Katalonien har många uppstickare som redan nått utanför landets gränser med sina viner.

Räcker inte tiden till för att besöka vingårdar? Det är lugnt! Vi fixar en vinprovning i Barcelona med möjlighet att prova vin från de olika vindistrikten. Prova och se vilken som är din personliga favorit…

Utflykter till vingårdar. Vi tar dig med till vingårdarna i Penedes, Priorat och Montsant, söder om Barcelona. Du kan välja mellan en halvdag eller en heldag. Oavsett vad du väljer blir det en personlig rundtur på vingården som avslutas med vinprovning. Efter vinprovningen har du möjlighet att äta på en speciellt utvald restaurang och få njuta i harmonisk miljö och upptäcka av vad det lokala katalanska köket har att erbjuda.

Vinprovningar. För mindre eller större grupper. Här har du möjlighet att prova på vin från olika spanska vindistrikt eller att jämföra vin gjorda på olika druvor. Vi anpassar vinprovningen efter dina önskemål med olika upplägg beroende på vad du är intresserad av.

Det är inte en persons erfarenhet som utgör styrkan i detta nätverk utan den totala erfarenheten som nätverket tillsammans bidrar till.

Vinproducenterna utgör grunden för verksamheten. De har den kunskap som krävs för att kunna sköta druvodlingen på ett optimalt sätt och framställa de internationellt erkända katalanska vinerna.

Vinexpertena har många års erfarenhet av katalanska viner och kan förmedla dess egenskaper till dig på ett inspirerande sätt.

Restaurangerna befinner sig i Europas gastronomiska centrum och här samlas världens bästa kockar för att framställa allt vad det katalanska köket har att erbjuda. I det klassiska katalanska köket läggs tonvikten på råvarornas smak. Den ska inte utsättas för konkurrens från för starka kryddor som kan ta över smakupplevelsen. Det katalanska kökets fem grundingredienser är olivolja, vitlök, lök, tomat och nötter. Det moderna katalanska köket har influerats av smaker från hela världen och detta har gjort den katalanska maten mycket populär och omtalad.

Hotell och pensionat finns det gott om i Barcelona och vid den katalanska kusten. Men även runt vingårdarna, dit fler och fler turister söker sig. Där finns många bra alternativ för dig som vill maximera din vinupplevelse. Att bo nära vinodlingarna, äta på en lokal restaurang och njuta av ett glas vin medan solen går ner mellan bergen. Det är en oslagbar upplevelse!